Kom op tegen Kanker heeft dit weekend met zijn dertigste Plantjesweekend een recordopbrengst gerealiseerd van 2.736.960 euro. Duizenden vrijwilligers verkochten in heel Vlaanderen meer dan 342.000 azalea's.
De verkoop van de planten gebeurde huis-aan-huis, maar ook aan winkels, ziekenhuizen en op pleinen en markten." In elk dorp, elke stad over heel Vlaanderen hebben mensen bijgedragen. Dat toont hoezeer de Vlaming een vuist wil maken tegen de ziekte", zegt David Vansteenbrugge, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.
Met de opbrengst investeert de organisatie in kankerpreventie, onderzoek naar doeltreffendere behandelingen en betere zorg voor iedereen die getroffen wordt door kanker. Het gaat onder meer om zorgprojecten en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving.
> Onderzoek UZ Brussel werpt nieuw licht op behandeling terugkerende hersentumoren
Laatste reacties
Bart Lelie
16 september 2024Al die sympathisanten moeten toch opletten wie ze steunen. Kom op tegen Kanker is niet zo transparant als haar zuster in Nederland. Er is een hoge overhead en een pot geld waar ze op zitten.
KWF Nederland: https://www.kwf.nl/over-ons/salaris-medewerkers-kwf met CEO's die meer dan 160000€ loon krijgen per jaar.
Er moet natuurlijk een goed bestuur zijn en "if you pay for monkeys, you get monkeys" maar er zijn toch wel grenzen voor een niet commercieel bedrijf. Los daarvan is transparantie altijd fijn, niet waar Kom op tegen Kanker?
Als ik zie hoeveel we tekortkomen in kankerpreventieprogramma's (baarmoederhalskanker, borstkanker, colorectale kanker) qua deelnames, is er nog heel veel werk aan de winkel qua promotie, informeren en overtuigen van de bevolking. Een land als België zou minstens 80% deelname moeten hebben aan kankerpreventie.
Dat dank zij Kom op tegen Kanker gekozen werd voor het Nederlandse systeem van HPV testing in 2025 is ook een zonde. Cotesting was misschien iets duurder, maar alvast beter (rijkere en slimmere landen zoals Duitsland en Luxemburg kozen ervoor). En Nederland doet het ook helemaal niet goed gezien hun deelname percentage is ingestort naar 46% na de invoering van HPV testing en er een stijging in kankerincidentie is.
Er is nog veel werk...