Op naar Mont Ventoux voor Kom op tegen Kanker

Een team van twee artsen en drie verpleegkundigen van AZ Alma is deze ochtend per fiets vanuit Eeklo vertrokken naar de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Ze willen er volgende week woensdag 11 september aankomen, na een rit van ruim 1.000 km. De vijf doen dit huzarenstukje ten voordele van Kom op tegen Kanker, waarvoor nu al bijna 25.000 euro is ingezameld.

Luid toegejuicht door ruim honderd artsen en medewerkers vertrokken de vijf dappere fietsers deze ochtend vanop de parking van AZ Alma in Eeklo. De renners zijn de orthopedisten David Bassens en Alex Demurie en de operatiekwartierverpleegkundigen Pieter Joos, David Criel en Jo Tanghe. Zij zijn niet aan hun proefstuk toe, want ze fietsen al sinds 2020 regelmatig samen.

Ook het beklimmen van de Mont Ventoux heeft voor hen geen geheimen meer. Nu ondernemen ze dit huzarenstukje ten voordele van Kom op tegen Kanker omdat één van hen vorig jaar door de ziekte werd getroffen (dr. Bassens). Dat was de motivatie om dit project aan te gaan. Hun doel is om in acht etappes, goed voor meer dan 1.000 km en 9.000 hoogtemeters, de Mont Ventoux te bereiken. De laatste dag of daags nadien beklimmen ze ook nog eens de Mont Ventoux, wat voor 2.000 extra hoogtemeters zal zorgen. Ze hopen met dit initiatief zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker.

Hun exploten kunnen gevolgd worden op Facebook (Le désir du vélo) of op Instagram (Le_desir_du_velo).

Een bijdrage leveren kan hier

Rittenschema

  • Woensdag 4 september: Eeklo-Fourmies (168 km, 1.309 hoogtemeters)
  • Donderdag 5 september: Fourmies-Reims (112 km, 1.059 hoogtemeters)
  • Vrijdag 6 september: Reims-Mesnil St Père (143 km, 806 hoogtemeters)
  • Zaterdag 7 september: Mesnil St Père-Pouilly en Auxois (142 km, 1.122 hoogtemeters)
  • Zondag 8 september: Pouilly en Auxois-Chalon sur Saône (‘rustdag’ 80 km, 670 hoogtemeters)
  • Maandag 9 september: Chalon sur Saône-Lyon (127 km, 926 hoogtemeters)
  • Dinsdag 10 september: Lyon-Grane (144 km, 845 hoogtemeters)
  • Woensdag 11 september: Grane-Crillon le Brave of Mont Ventoux (97 km, 1.316 hoogtemeters of 136 km, 3.178 hoogtemeters)

Bij de foto: Een hele groep collega’s wuifde Pieter Joos, David Criel, David Bassens, Alex Demurie en Jo Tanghe uit bij hun vertrek aan AZ Alma.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.